Zoeken naar:

Gehard Gelaagd glas

WAT IS GEHARD-GELAAGD GLAS?

Wist je dat gehard-gelaagd glas gebruikt wordt tegen inbraak? Gehard-gelaagd glas bestaat uit meerdere geharde glasplaten die aan elkaar gesmolten zijn met daartussen heldere of matte folie. Dankzij het folie is het niet mogelijk om zomaar even snel een steen te gooien en binnen te komen, maar hebben de inbrekers veel meer moeite om bij je binnen te komen!

Gehard-gelaagd glas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd. Het glas zal niet helemaal doorbreken maar er onstaat alleen een sterretje of een barst. Het heet ook wel veiligheids glas omdat het moeilijk te breken is. Heb je kinderen of huisdieren? Dan is dit gehard gelaagd glas perfect om toe te passen en is de kans op letsel klein.

Toepassen

Gehard-gelaagd glas kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Veel mensen gebruiken gelaagd glas voor extra sterke ramen, maar het kan ook gebruikt worden voor glazen deuren, balustrades of glazen windschermen. Belangrijke redenen om te kiezen voor gehard-gelaagd glas zijn:

  • Hogere isolatiewaarde
  • Inbraakwerend glas
  • Kleine kans op verwondingen of letsel
  • Kleine kans dat het breekt.

Dit glas is wel minder geschikt voor douchedeuren en douchewanden. De schoonmaakmiddelen van tegenwoordig bevatten bepaalde stoffen die niet geschikt zijn voor het folie tussen het glas. Wanneer deze stoffen tussen het glas komen op het folie, zullen er allemaal lelijke plekken ontstaan die nooit meer te verwijderen zijn. Voor deurluifels is het beter om gelaagd glas te gebruiken.

Folie

Gehard-gelaagd glas is dat glas met folie? jazeker, en nog wel met meerdere lagen ook! Bij veiligheidsglas is het mogelijk om meer dan één laag folie te gebruiken en hoe meer lagen folie, hoe veiliger en inbraakwerender het word. Het laatste cijfer bij dit glas, bijvoorbeeld 66.4, geef aan hoeveel lagen folie er gebruikt worden. In dit voorbeeld worden er dus 4 verschillende lagen folie gebruikt. Naast dat je kan kiezen voor het aantal lagen folie, is het ook mogelijk om te kiezen voor de uitvoering van het folie.

Opbouw gehard-gelaagd glas

66.4, 33.4 of 1010.2 wat zeggen deze cijfers nou allemaal precies? Dit zijn in het totaal drie verschillende soorten gelaagd glas. Elk stuk gelaagd glas bestaat uit drie verschillende lagen: glas-folie-glas.

De eerste twee cijfers voor de punt geven de dikte van het glas aan. 66.4 wilt dus zeggen dat het enkel glas aan allebei de kanten 6mm dik is. Het derde cijfer is het aantal lagen folie en is in dit geval dus 4 lagen. 1010.2 wilt dus zeggen dat er twee platen met een dikte van 10mm enkel glas zijn en waarbij er twee lagen folie tussen zit. Gelaagd glas is altijd met enkel ongehard glas en gehard-gelaagd glas is altijd met gehard glas.

WAT ZIJN DE TOEPASSINGEN VOOR GELAAGD GLAS?

Gelaagd glas kan gebruikt worden voor:

 Deuren en puien (gelaagd gehard)
 Binnenwanden
 Anti-inbraak
 Anti-vandalisme
 Licht isolerend

Gelaagd glas heeft ook akoestisch een hoog rendement. Gelaagd glas wordt vooral gebruikt waar het risico op doorvallen van personen groot is of waar vallende scherven personen kunnen verwonden, bijvoorbeeld in daken. Daarnaast wordt het ook gebruikt in de autoindustrie voor de fabricage van voorruiten.

Isolatieglas Hr++

Een waardestijging van jouw woning

Mocht je echter een oudere woning hebben die nog steeds voorzien is van enkel glas dan is het verstandig om nu te kiezen voor dubbelglas (minimaal HR++). Want dit bespaart jou namelijk op de stookkosten, waarbij je je investering vaak al in enkele jaren hebt terugverdiend. Tegenwoordig hebben de meeste woningen al isolerende ramen.

Daarnaast betekent een investering in glasisolatie een waardestijging van jouw woning en ben je qua energieverbruik minder belastend voor het milieu. Voorts zijn er nog een aantal andere belangrijke voordelen dat isolatieglas biedt: de geluidswerende werking, is minder inbraakgevoelig en daarbij ervaar je gewoonweg meer comfort in huis. De temperatuur blijft in de winter beter behouden en in de zomer houdt het glas de woning koeler.

Genoeg reden dus om isolerend glas te overwegen wanneer jouw woning hier nog niet van voorzien is. Te meer er nog steeds wel landelijke en regionale subsidieregelingen bestaan die de totale kosten behoorlijk kunnen beperken.

hr++

HR++ glas

HR++ glas is tegenwoordig de standaard en kiezen veel woningeigenaren voor dit type dubbel glas. De voornaamste reden hiervoor is de prijs-kwaliteitverhouding. Deze is het meest optimale bij HR++ glas en krijg je dus echt waar voor je geld, waarbij je ook een groot deel van het warmteverlies in huis tegen kunt gaan. In vergelijking met normaal glas is de woning 2,5 keer beter geïsoleerd.

De gemiddelde kosten van HR++ glas liggen rond de €79 euro per vierkante meter, exclusief installatie.

De voordelen van HR++ isolatieglas

 

  • Er is beperkt warmteverlies
  • Het bespaart energiekosten
  • Het heeft een extra zonwerende optie

Glasservice Den Haag heeft scherpe prijzen en veel voordelen in korte tijd leverbaar.

Wat kost HR++ met/zonder subsidie? Wilt u verblijvende gratis offerte? Neem contact met ons. U kunt ook gerust bellen.

Deze website gebruikt vriendelijke Cookie\'s Zoals Google Analystic Adsense